feb 19 2009

Geschiedenis

Gepost door admin

In het voorjaar van het jaar 2000 is aan de jeugd van Goudriaan gevraagd of ze nog wensen hadden inzake “jeugdbeleid” van de gemeente Graafstroom. Nou, wensen hadden we wel. We wilden graag een eigen plek voor een praatje, een drankje en muziek, en omdat het gebouw van de oude kleuterschool al jaren leeg stond, vonden we dit een zeer geschikte locatie voor ons eigen Jeugdhonk. De gemeente Graafstroom keurde dit goed, op voorwaarde dat er wel toezicht zou komen door ouders en vrijwilligers op de openingsavonden, en dat we niet commercieel mochten zijn. Dus we mogen geen winst maken. Dit vonden wij wel oké.

 

Wij kregen uit de pot jeugdbeleid € 680,67 (nlg. 1500,00), de sleutel van het gebouw, en heel veel achterstallig onderhoud. Met z’n allen zijn we aan de slag gegaan. Iedereen die thuis verf overhad bracht dit mee, ook oude bankstellen, tafels, stoelen enz. werden van thuis meegebracht. Bij IKEA werden glazen en keukenspullen gekocht. Er werd een stofzuiger meegebracht, oude koelkasten, frietpannen enz. En er werd voor € 453,78 (nlg. 1000,00) een tweedehands poolbiljart gekocht bij een bedrijf in Buren. Deze is met een tractor met kiepwagen opgehaald door ons in Buren. Heen en terug deden we er 6 uur over om het ding via binnenwegen op te halen.

 

En toen was ons geld op, maar we hadden een pracht van een Jeugdhonk. Alleen hadden we geen geld meer voor de aanschaf van een voorraad cola, bier enz., en voor hapjes en drankjes voor de opening van ons honk op 30 juni 2000. Gelukkig was een van de ouders bereid om ons een renteloze lening te geven van € 226,89 (nlg. 500,00). Dit hebben we in twee jaar afbetaald.

 

De Gemeente Graafstroom betaalt via ‘de pot jeugdbeleid’ ons water, elektriciteit, verwarming, lasten enz. Het onderhoud doen we zelf.

 

Het Jeugdhonk is iedere vrijdagavond geopend, van 20.00 uur tot 00.30 uur. Er is iedere openingsavond toezicht door een of meerdere vrijwilligers, die ook de frikadellen en kroketten voor ons bakken. Ook hebben we elk jaar een barbecue en een “Oud- en Nieuw Feest” voor het hele dorp.

 

In 2004 hebben we van de Gemeente Graafstroom € 300,00 gehad om eindelijk een eigen geluidsinstallatie te kopen. Deze hebben we via marktplaats.nl tweedehands gekocht. Maar onze grootste wens was om ooit een bar te maken in ons Jeugdhonk met warm water om de glazen te wassen (water werd gekookt) en om lekker aan te zitten en te kletsen.

 

Uit een gesprek met dhr. Barend den Ouden, lid van de bestuursraad, vernamen wij dat er binnen de Rabobank Giessenlanden de mogelijkheid bestond om een aanvraag in te dienen voor bijdrage in de kosten van een lokaal project. Deze bijdrage zou verkregen kunnen worden vanuit een budget dat gevoed wordt vanuit het coöperatieve resultaat. Op basis van dit idee, hebben wij onze (door jeugd en vrijwilligers zelf gemotiveerde) aanvraag voor een eenmalige bijdrage in de kosten voor een verbouwing van ons Jeugdhonk ingestuurd. De Rabobank Giessenlanden heeft onze aanvraag bekeken, en besloten om Het Jeugdhonk een bijdrage te leveren van € 1850,00. Dit geld hebben wij gebruikt om Het Jeugdhonk eens grondig te gaan verbouwen en om onze grootste wens - een bar - te realiseren. Er zijn ouders en vrijwilligers bereid geweest om te komen timmeren, leidingen aan te leggen, schilderen enz. En de bar is er !!!

 

Tevens heeft de Gemeente Graafstroom geld ter beschikking gesteld om de boeiboorden aan de buitenkant van het jeugdhonk te vernieuwen. Dit is inmiddels door de jeugd zelf gerealiseerd. Ook het plein voor Het Jeugdhonk is opgeknapt, en de buitenkant van Het Jeugdhonk is geschilderd.

 

Gemeente Graafstroom, Rabobank Giessenlanden, ouders, vrijwilligers en natuurlijk de jeugd ; BEDANKT !!!

Reageren is niet mogelijk.